Haku

Asiakkaana kirjastossa

Kirjastokortti

Lainaamiseen tarvitset aina kirjastokortin. Henkilökohtaisen kirjastokortin ja tunnusluvun saat kaikista Vaski-kirjastoista esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen ja sitoutumalla kirjaston käyttösääntöihin. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton, sen jälkeen annetusta kirjastokortista peritään maksu. Sama kirjastokortti käy kaikissa Vaski-kirjastoissa. Halutessasi voit tulostaa Lainaajatiedot-lomakkeen (pdf) ja täyttää sen valmiiksi. Näin nopeutat asiointiasi kirjastossa. Alle 15-vuotias saa kirjastokortin huoltajan kirjallisella suostumuksella.

Kirjastokortin haltija on vastuussa kortillaan lainatusta aineistosta. Alle 15-vuotiaan kirjastokortilla lainatusta aineistosta vastaa huoltaja.

Jos korttisi katoaa, ilmoita siitä välittömästi kirjastoosi. Kirjaston käyttösääntöjen (pdf) mukaan kortin haltija vastaa kaikesta kortilla lainatusta aineistosta siihen asti, kunnes katoamisilmoitus on tehty.

Pidä yhteystietosi ajan tasalla.

Jos puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi muuttuu, ilmoita muutoksesta kirjastoosi tai päivitä tietosi verkkokirjaston Omat tiedot -sivulla. Nimenmuutoksen voit tehdä vain paikan päällä kirjaston asiakaspalvelussa. Ota mukaasi valokuvallinen henkilöllisyystodistus.

Kirjastokortin vanheneminen

Kirjastokortti on voimassa kymmenen vuotta kerrallaan. Jos kirjastokorttisi on vanhentunut, et voi lainata aineistoa, uusia lainojasi tai tehdä varauksia. Et voi myöskään käyttää kirjastoja omatoimiaikoina. Voit kuitenkin kirjautua verkkokirjastoon ja tarkistaa tietosi. Viimeisen voimassaolopäivän voit tarkistaa verkkokirjaston Omat tiedot -sivulta tai kirjaston asiakaspalvelusta. Jos sähköpostisi on tallennettuna kirjastojärjestelmään, saat vanhenemisesta sähköposti-ilmoituksen 30 päivää etukäteen.

Voit uusia kirjastokortin milloin tahansa ennen vanhenemispäivää tai sen jälkeen ottamalla yhteyden kirjastoosi. Uusimisen yhteydessä tarkistetaan, että asiakastietosi ovat ajan tasalla. Kirjastokorttia ei tarvitse vaihtaa uusimisen yhteydessä, vaan voit käyttää edelleen vanhaa korttiasi.

Tunnusluku

Tunnusluku on nelinumeroinen luku, jonka saat kaikista Vaski-kirjastoista. Ota mukaan kirjastokorttisi ja kuvallinen henkilöllisyystodistus. Tunnusluku on monikäyttöinen. Tarvitset tunnuslukua, kun:

 • käytät lainausautomaattia
 • haluat varata käyttöösi kirjaston tietokoneita
 • katsot tai uusit lainojasi tai varaat aineistoa Vaski-verkkokirjastossa
 • käytät omatoimikirjastoa
 • käytät palveluita, jotka edellyttävät kirjautumista (esimerkiksi e-lehtiä ja e-kirjoja).

Jos unohdat tunnuslukusi, saat uuden kirjaston asiakaspalvelusta esittämällä kirjastokorttisi lisäksi kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Sähköpostitse tai puhelimitse tunnuslukua ei voida antaa johtuen tietoturvasyistä. Koska huoltaja on vastuussa huollettavansa kirjastoasioinnista, myönnetään alle 15-vuotiaalle tunnusluku ainoastaan huoltajan suostumuksella.

Voit nollata tunnuslukusi myös verkkokirjastossa. Klikkaa kirjautumisnäkymän "Unohditko tunnuslukusi?" -linkkiä ja seuraa saamiasi ohjeita.

Asiointi verkkokirjastossa

Verkkokirjastoa voi käyttää ilman kirjautumista. Monet palvelut, kuten lainojen uusiminen ja omien tietojen hallinnointi, onnistuvat kuitenkin vain kirjautumalla palveluun kirjastokortin numerolla ja 4-numeroisella tunnusluvulla. Ensimmäinen kirjautuminen luo automaattisesti verkkokirjaston käyttäjätilin, minkä jälkeen kirjautuneen käyttäjän palvelut ovat automaattisesti käytettävissäsi.

Kirjautuminen

Löydät kirjautumispainikkeen oikeasta yläkulmasta verkkokirjaston jokaiselta sivulta. Pienemmillä näytöillä kirjautumispainike voi näkyä pelkkänä henkilökuvakkeena, minkä lisäksi se löytyy pudotusvalikosta. Kun olet kirjautunut sisään, muuttuu kirjautumispainike henkilökuvakkeeksi. Näytön koosta riippuen näet kuvakkeen vieressä tällöin myös oman nimesi.

Käyttäjätili

Ensimmäinen kirjautuminen luo sinulle automaattisesti oman käyttäjätilin ja liittää siihen kirjastokorttisi tiedot. Käyttäjätiliin tallentuvat tekemäsi suosikkilistat, uutuusvahdit ja mahdolliset linkittämäsi kirjastokortit.

Mikäli et kirjaudu verkkokirjastoon vuoteen, poistuu käyttäjätilisi ja sen mukana peruuttamattomasti myös suosikkilistat, uutuusvahdit ja linkitetyt kirjastokortit. Kirjastokortti toimii kuitenkin edelleen sekä kirjastossa että verkkokirjastoon kirjautumisessa. Seuraavalla kirjautumisella verkkokirjasto luo uuden käyttäjätilin, jolloin voit perustaa uudet suosikkilistat ja uutuusvahdit sekä linkittää haluamasi kortit uudelleen tiliisi.

Ennen käyttäjätilisi poistumista saat sähköpostiisi varoituksen, jolloin voit vielä estää tilisi vanhenemisen kirjautumalla verkkokirjastoon.

Omat palvelut

Kirjautumisen jälkeen saat käyttöösi monta hyödyllistä palvelua. Voit uusia lainasi, tehdä varauksia, tarkastella maksutietojasi, vaihtaa tunnuslukusi ja tarvittaessa päivittää yhteystietosi. Voit myös luoda suosikkilistoja ja uutuusvahteja. Kun olet kirjautuneena, löydät kaikki palvelut yläpalkin pudotusvalikosta.

Verkkokirjaston käyttäjätiliin on mahdollista liittää useampia kirjastokortteja, minkä jälkeen voit yhdellä kirjautumisella uusia vaikka koko perheen lainat. Palvelua voi käyttää, jos tiedossa on liitettävän kortin numero ja tunnusluku. Kaikille käyttäjätiliin liitetyille kirjastokorteille voi antaa myös nimen.

Uloskirjautuminen

Kun haluat kirjautua ulos palvelusta, klikkaa ensin yläpalkissa näkyvää henkilökuvaketta ja valitse pudotusvalikosta ”Kirjaudu ulos”.

Lainat ja uusiminen

Lainojesi eräpäivät näet lainauskuitista tai verkkokirjaston Lainat –sivulta. Viimeistään eräpäivänä laina on palautettava kirjaston aukioloaikana, tai se on uusittava. Verkossa uusinta on tehtävä ennen vuorokauden päättymistä. Voit palauttaa lainasi mihin tahansa Vaski-kirjastoon. Myöhässä palautetuista tai uusituista lainoista peritään myöhästymismaksu.

Joissakin Vaski-kirjastoissa on käytössä palautusluukku. Lainojen palautus luukkuun tapahtuu lainaajan omalla vastuulla. Luukun kautta palautetut teokset rekisteröityvät vasta seuraavana aukiolopäivänä.

Uusi lainasi verkkokirjastossa

Kirjaudu verkkokirjastoon ja valitse yläpalkin pudotusvalikosta sivu "Lainat". Jos kirjauduit verkkokirjaston etusivulta, avautuu sivu automaattisesti.

Valitse rastittamalla uusittavat lainat ja klikkaa painiketta "Uusi valitut lainat". Voit uusia lainasi viisi kertaa, mikäli niihin ei kohdistu varauksia. Voit uusia lainasi myös soittamalla omaan kirjastoosi. Yhteystiedot ja aukioloajat löydät etusivulta ja kohdasta "Kirjastot".

Laina-aika ja lainamäärärajoitukset

Laina-aika on yleensä 28 vuorokautta. Seuraavilla aineistoilla laina-aika on 14 vuorokautta:

 • Jokeri-aineisto
 • aikakauslehdet
 • DVD- ja Blu-ray –levyt
 • konsolipelit
 • lautapelit

E-kirjat ja e-äänikirjat ovat sähköistä aineistoa. Niiden laina-aika on 7 tai 14 vuorokautta. Muissa aineistoissa voi olla yksilöllisiä laina-aikoja.

E-kirjojen lainamäärää voidaan rajoittaa, ja rajoitukset vaihtelevat palveluittain. Myös konsolipelien määrää on rajoitettu. Asiakkaalla voi olla yhtä aikaa lainassa enintään viisi lasten tai nuorten videopeliä ja viisi aikuisten videopeliä.

Kirjaston ilmoitukset apunasi

 • Ennakkoilmoitus lähestyvästä eräpäivästä lähetetään aina sähköpostitse. Ilmoitus tulee vain kerran ennen eräpäivää, ja se voidaan tahtosi mukaan lähettää 1-7 päivää ennen eräpäivää.
 • Eräpäiväilmoitus lähetetään sähköpostiisi lainasi/lainojesi eräpäivänä.
 • Voit määrittää lainaus- ja palautuskuitit tulemaan automaattisesti sähköpostiisi.
 • Ensimmäinen muistutus myöhässä olevasta lainasta lähetetään joko sähköpostitse tai kirjeenä. Ns. toinen ilmoitus lähtee kuitenkin aina kirjeenä.
 • Voit muokata omia ilmoitusasetuksiasi verkkokirjaston Omat tiedot -sivun kohdasta "Muuta viestiasetukset".

Varaukset

Varauksen tekeminen

Varausten tekeminen ja niiden hallinnointi onnistuu kätevimmin verkkokirjastossa. Tee ensin tiedonhaku. Voit tehdä varauksen joko suoraan hakutuloksista tai klikkaamalla teoksen nimeä ja siirtymällä teostiedot -sivulle. Klikkaa Varaa -painiketta ja valitse, mistä kirjastosta haluat noutaa teoksen.

Voit määritellä ensisijaisen noutopaikan verkkokirjaston Omat tiedot -sivulla. Tämän jälkeen palvelu valitsee tämän kirjaston oletuksena. Ensisijaisen noutopaikan voi kuitenkin aina ohittaa ja valita noutopaikan itse.

Jos et vielä ollut kirjautunut sisään, pyytää järjestelmä sinua kirjautumaan tässä vaiheessa.

Varaus on maksuton. Noutamattomasta varauksesta peritään maksu. Varattu teos voi tulla mistä tahansa Vaski-kirjastosta. Huomaathan, että samaan teokseen voi tehdä vain yhden varauksen kerrallaan

Varauksen noutoaika on normaalisti seitsemän päivää. Kirjastoautoissa noutoaika on kuitenkin pidempi autojen erilaisista aikatauluista johtuen.

Kun teet varauksen, se on voimassa kolme vuotta. Kirjasto ei jatka voimassaoloaikaa automaattisesti. Voit tarvittaessa jatkaa varauksen voimassaoloaikaa ottamalla yhteyttä kirjastoon.

Varauksen peruminen ja muokkaaminen

Varauksen voi peruuttaa verkkokirjastossa, jos sitä ei ole vielä käsitelty eikä teos ole vielä matkalla tai noudettavissa. Jos varaus on ehditty jo käsitellä, onnistuu peruuttaminen ottamalla yhteyttä noutopaikaksi valittuun kirjastoon.

Jos varauksesi ei ole vielä noudettavana tai kuljetuksessa, voit vaihtaa sen noutopaikan tai keskeyttää sen. Voit muokata varaustasi klikkaamalla sen kohdalla olevaa Muokkaa-linkkiä.

Keskeytetty varaus etenee varausjonossa, mutta sitä ei käsitellä eikä se tule noudettavaksi, vaikka olisit jonon kärjessä. Voit siis hallita sitä, milloin saat varauksesi. Muista aktivoida keskeytetty varaus, kun haluat saada sen. Voit keskeyttää tai aktivoida varauksen verkkokirjastossa tai ottamalla yhteyttä kirjastoon.

Huomaathan, että jos olet saanut varauksestasi saapumisilmoituksen, sitä ei voi enää keskeyttää.

Saapumisilmoitus saapuneesta varauksesta

 • Saat kirjastolta saapumisilmoituksen, kun varaamasi teos on noudettavissa kirjastossa. Varauksen viimeinen noutopäivä on kerrottu saapumisilmoituksessa.
 • Saapumisilmoitus lähetetään valintasi mukaan joko sähköpostina, tekstiviestinä tai kirjeenä. Näet ilmoitustavan ja voit muuttaa sitä verkkokirjaston Omat tiedot -sivulla. Avaa lomake "Tee viestiasetusten muutospyyntö" ja tee haluamasi muutokset. Tieto välityy kirjaston henkilökunnalle, joka tekee toivomasi muutokset asiakastietoihisi.
 • Huomioithan, että kirjeitse lähetettävät saapumisilmoitukset voivat joissain tapauksissa saapua kovin lähellä viimeistä noutopäivää.

Jos et halua hyödyntää verkkokirjastoa varauksen tekemisessä, onnistuu varauksen tekeminen myös ottamalla yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun.

Varaustunniste

Varaustunnistetta tarvitset, kun haet varauksia itsepalveluhyllystä. Varaustunniste on numerosarja, joka muodostuu automaattisesti, tai nimimerkki, jonka itse valitset. Tunnisteen avulla löydät varauksesi varaushyllystä. Tunnisteen vaihtamista voit pyytää verkkokirjastossa tai kirjaston asiakaspalvelussa. Varaustunnistetta ei anneta sähköpostilla tai puhelimessa.

Omatoimikirjastot

Omatoimikirjastot ovat kirjastoja, joita asiakkaat voivat käyttää myös varsinaisten palveluaikojen ulkopuolella omatoimiaikana. Omatoimiaikana kirjastossa ei ole henkilökuntaa. Omatoimiaikana kirjastoon pääsee sisään omalla Vaski-kirjastokortilla ja tunnusluvulla.

Omatoimikirjastossa voi muun muassa lainata, palauttaa, noutaa varauksia, lukea lehtiä tai opiskella. Kirjastossa on käytettävissä langaton verkko.

Omatoimikirjastoilla voi olla kirjastokohtaisia sääntöjä ja ohjeita. Kirjastokortin omistaja on vastuussa siitä, että kirjastossa toimitaan sääntöjen ja ohjeiden mukaisesti. Hän on vastuussa myös mukanaan tulevien henkilöiden toiminnasta. Vanhempien olisi hyvä tutustua lasten kanssa kirjaston tiloihin ja turvallisuuteen ennen kuin lapset käyttävät tiloja omatoimisesti.

Omatoimikirjaston turvallisuutta valvotaan kulunvalvonnalla sekä tallentavalla kameravalvonnalla.

Maksut

Maksut voi hoitaa joko vierailemalla kirjastossa paikan päällä tai verkkomaksuna (vaatii kirjautumisen verkkokirjastoon).

Maksut ja korvaukset (pdf)

Suosituimmat uutuudet

Jokeri-kokoelma Vaski-kirjastoissa sisältää lähinnä suosittuja uutuuksia. Jokerien avulla halutaan varmistaa, että asiakkaat voivat saada myös uutuuskirjoja suoraan hyllystä ilman varaamista. Jokeri-aineistolla on lyhyempi laina-aika (14 vrk), niitä ei voi uusia eikä varata. Jokeri-aineistoa voi olla kirjastossa saatavilla, vaikka teoksesta olisi useitakin varauksia.

Uutuusvahti

Verkkokirjasto tallentaa väliaikaisesti kaikki hakusi, vaikka et olisikaan kirjautuneena. Välimuistin tyhjentäminen tai selaimen sulkeminen poistaa nämä tallennetut tiedot. Viimeisimmät haut löydät verkkokirjaston sivulta "Uutuusvahti".

Voit tallentaa haun pysyvästi painamalla tallenna-painiketta (plus-merkki) haun vieressä. Jos haluat saada tiedon haun mukaisista uutuuksista sähköpostiisi, on haku muutettava vielä uutuusvahdiksi. Oletuksena haun kohdalla olevassa pudotusvalikossa on "ei mitään", mutta vaihtamalla valinnaksi "päivittäin" tai "viikottain" tallentuu haku uutuusvahdiksi ja saat tiedon uutuuksista sähköpostiisi. Uutuusvahdin sähköpostiosoite on annettava erikseen Omat tiedot -sivulla.

Suosikkilistat

Voit luoda itsellesi verkkokirjastossa yhden tai useamman suosikkilistan ja tallentaa niihin vaikka parhaat lukemasi kirjat tai listan kirjoista, jotka haluat vielä lukea. Löydät kaikki suosikkilistasi ja voit luoda uusia listoja kirjautumalla verkkokirjastoon ja valitsemalla pudotusvalikosta sivun "Suosikit". Jos listat ovat piilossa, saat ne näkyville klikkaamalla pientä nuolta navigaatiossa sanan "Suosikit" vieressä. Mobiilinäytössä listat löytyvät näytön alaosan valikon kautta.

Suosikkilistalle on annettava nimi, mutta voit kirjoittaa myös pidemmän kuvauksen listasta. Jokaisen teoksen kohdalla on lisäksi tilaa omille muistiinpanoille. Listat ovat oletuksena yksityisiä, mutta voit halutessasi julkaista ne ja jakaa saamasi osoitteen vaikka sosiaalisessa mediassa tai sähköpostin kautta. Pelkkä julkaiseminnen ei vielä tuo listaa näkyväksi muille käyttäjille.

Teoksen lisääminen suosikkilistalle on helppoa. Kirjaudu verkkokirjastoon ja tee haku. Paina teoksen vieressä olevaa "nastaa" ja valitse pudotusvalikosta lista, johon haluat lisätä teoksen.

Lainaushistoria

Lainaushistoria-sivulla voit tarkastella jo palauttamiasi lainoja. Voit kirjautumisen jälkeen hallita lainaushistorian tallentumista Omat tiedot -sivulla olevasta Tallenna lainaushistoria -pudotusvalikosta. Vaihtoehdoilla "Oletus" ja "Kyllä" lainaushistoria tallentuu, ja vaihtoehtolla "Ei" tallentumisen voi pysäyttää. Vaihtoehto "Ei" ei tyhjennä jo kertynyttä historiaa.

Lainaushistorian voi tyhjentää Lainaushistoria-välilehdellä olevaa "Tyhjennä historia" -painiketta painamalla. Huomaathan, että kun tyhjennät historian, sitä ei voi enää saada takaisin. Tyhjentämisen jälkeen historia alkaa kertyä taas tyhjästä, jos Tallenna lainaushistoria -pudotusvalikosta on valittuna "Oletus" tai "Kyllä" -vaihtoehto.

Kaukolainat

Kaukopalvelu on kirjastojen välistä toimintaa, ja sen avulla voit hyödyntää koko kirjastoverkkoa. Jos missään Vaski-kirjastossa ei ole haluamaasi teosta, se voidaan tilata muualta kaukopalvelun kautta. Vaski-kirjastojen kokoelmissa olevia, mutta lainassa olevia teoksia ei tilata kaukolainana - tee tällöin normaalisti varaus teoksesta. Kun teos on noudettavissa, saat siitä saapumisilmoituksen.

Kaukopalvelutilauksia otetaan vastaan kaikissa Vaski-kirjastoissa.

Kaukolainat ovat maksullisia.

Kirjastot perivät kaukolainoista lähettävien kirjastojen maksujen lisäksi tilausmaksun. Maksut peritään lainojen saavuttua. Lisäksi tilaaja sitoutuu suorittamaan posti-, jäljenne- ym. kulut.

Toimitusajat vaihtelevat.

Yleensä kannattaa varautua n. 2 viikon odotukseen, mutta toimitusaika pitenee esim. jos lähettävässä kirjastossa on varauksia samasta teoksesta. Kun kaukolainaksi tilattu teos saapuu kirjastoon, ilmoitetaan tilaajalle puhelimitse, sähköpostitse tai postitse.

Kaukolainoissa noudatetaan lähettävien kirjastojen ehtoja ja laina-aikoja.

Kaikkea materiaalia ei välttämättä anneta kaukolainaksi ja joskus lainat saa vain lukusalikäyttöön.

Kaukolainat palautetaan aina tilaajakirjaston kautta.

Lainan mukana säilytettävään saateliuskaan on merkitty eräpäivä, jolloin laina tulee palauttaa takaisin kaukopalveluun. Myös uusintapyynnöt tehdään kaukopalvelun kautta.

Kaukopalvelu kirjastoille

Lähetämme kirjastoille kaukolainaksi aineistoa, jota ei ole niiden omissa kokoelmissa. Kaukolainatilauksen voi tehdä suoraan Vaski-verkkokirjaston kautta tai ottamalla sähköpostitse yhteyttä siihen Vaski-kirjastoon, jonka kokoelmiin materiaali kuuluu. Kaikkien Vaski-kirjastojen yhteystiedot löytyvät Kirjastot -sivulta.

Tee kaukopalvelutilaus tästä linkistä!

Hankintaehdotus

Otamme mielellämme vastaan hankintaehdotuksia, mutta kaikkea emme valitettavasti voi hankkia. Esim. moniin elokuvatallenteisiin ja e-kirjoihin ei ole myönnetty lainausoikeuksia, joten kirjastot eivät voi ostaa niitä kokoelmiinsa.

Sen sijaan suurien suomalaisten kustantamojen uutuuskirjat hankitaan käytännössä katsoen kaikki, joten niitä ei tarvitse ehdottaa hankittaviksi. Voit varata aineiston heti, kun se näkyy verkkokirjastossa. Hankintaprosessi saattaa kestää pitkäänkin, jopa kuukausia.

Ennen hankintaehdotuksen lähettämistä varmista vielä Vaski-verkkokirjastosta, että tarkoittamaasi teosta ei löydy Vaski-kirjastojen kokoelmista.

Huom. Varauksen tekeminen onnistuu vain, jos ehdottamasi teos hankitaan kirjastoon. Päätöksestä ei ilmoiteta ehdotuksen tekijälle, mutta ehdottajaan voidaan tarvittaessa olla yhteydessä esim. lisätietojen kysymiseksi.

On hyvä myös tarkistaa, löytyykö teosta jo Varsinais-Suomen oppilaitosten tai korkeakoulujen kirjastojen kokoelmista.

Täytä hankintaehdotuslomake tästä linkistä!

eBooking

Sähköinen tietokoneiden ajanvarausjärjestelmä eBooking on käytössä seuraavissa Vaski-kirjastoissa: Turku, Laitila, Paimio, Uusikaupunki ja Vehmaa. Kirjautuminen onnistuu kirjastokortin numerolla ja 4-numeroisella tunnusluvulla.

Kirjaudu eBooking-varausjärjestelmään

Vaski-kirjastojen käyttösäännöt

Vastaanottaessasi kirjastokortin sitoudut noudattamaan Vaski-kirjastojen käyttösääntöjä. Käyttösääntöihin voit tutustua tästä liitteestä (pdf).

Vaski-kirjastojen kokoelmalinjaus

Vaski-kirjastojen palvelujen perustana on yhteiskäyttöinen, riittävän laaja, helposti löydettävä ja asiantuntevasti hoidettu Vaski-kokoelma, joka muodostuu yksittäisten kirjastojen kokoelmista. Vaski-kokoelma rakentuu yhteistyölle ja se laajentaa yksittäisten kirjastojen kokoelmia ja palveluja.

Vaski-kirjastojen kokoelmalinjaus 2022 (pdf).
Kokoelmalinjauksen taustoja (pdf).

Mikä Vaski?

Vaski-kirjasto on vuonna 2008 perustettu, nyt 18 kunnan ja 61 toimipisteen kirjastoyhteistyö. Vaski-yhteistyö mahdollistaa asiakkaille muun muassa:

Vaski-logo
 • yhteisen kirjastokortin
 • yhteisen kokoelman
 • yhteisen varausjonon
 • yhteiset käyttösäännöt
 • maksuttomat aineistokuljetukset
 • yhteiset e-aineistot

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit asioida kaikissa Vaski-kirjastoissa yhtä kirjastokorttia käyttämällä. Jos haluamasi aineisto löytyy toisen Vaski-kunnan kokoelmasta, voit tilata sen maksutta omaan kirjastoosi.

Voit palauttaa lainaamasi aineiston mihin tahansa Vaski-kirjastoon. Tunnistat Vaski-kirjaston naakka-logosta. Vaski-asiakkaana sinulla on koko alueen kokoelma käytettävissäsi.

Vaski-kirjastot ja kunnat

Vaski on 18 kunnan kirjastoyhteistyö. Vaski-kirjastoilla on käytössään yhteinen kokoelma ja varausjono. Voit käyttää Vaskin kirjastokorttia kaikissa näissä kunnissa ja palauttaa lainasi mihin tahansa Vaski-kirjastoon.

Vaski-kirjastoyhteistyöhön kuuluvat kirjastot:

 • Turun kaupunginkirjasto
 • Kaarinan kaupunginkirjasto
 • Kustavin kunnankirjasto
 • Laitilan kaupunginkirjasto
 • Liedon kunnankirjasto
 • Maskun kunnankirjasto
 • Mynämäen kunnankirjasto
 • Naantalin kaupunginkirjasto
 • Nousiaisten kunnankirjasto
 • Paimion kaupunginkirjasto
 • Pyhärannan kunnankirjasto
 • Raision kaupunginkirjasto
 • Ruskon kunnankirjasto
 • Salon kaupunginkirjasto
 • Sauvon kunnankirjasto
 • Taivassalon kunnankirjasto
 • Uudenkaupungin kaupunginkirjasto
 • Vehmaan kunnankirjasto

Kirjastoautot liikennöivät Turussa, Laitilassa, Salossa ja Uudessakaupungissa.